måndag 4 april 2011

Börstips 10

Hej igen. Nu kommer del 3 och sista delen av de lite säkrare placeringar som jag tänkte rekommendera. Denna gång är det en fond från Case Asset Management, en av ägarna till bolaget är tennislegenden Stefan Edberg. Han ligger nog bakom namnen på fonderna, den jag tänkte rekommendera heter Fair Play. Fonden placerar i både i aktier och räntebärande värdepapper. Fonden placerar speciellt i räntebärande värdepapper, bland annat företagsobligationer emitterade av svenska och nordiska företag, samt aktier med hög direktavkastning.

Fonden har som målsättning att ge en avkastning på 6-8 procent per år och ge en stabil utdelningsnivå. Detta kan vara lägre än vad värdeutvecklingen är på aktier vissa år. Jag tycker dock att det kan vara bra att sprida placeringarna, så man inte bara köper aktier. En placering på 5% av portföljen totala värde tycker jag kan vara en god idé.

Denna fond går tyvärr inte att köpa hos alla aktörer på nätet, det är bara hos Swedbank, Skandia och Skandiabanken man för närvarande kan köpa fondandelar i någon av Case Asset Managements fonder.

Även en placering i en fond är en risk på samma sätt som i aktier,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar