onsdag 16 december 2020

Glas 16

Hej, nu är det dags för glas 16. Idag blir det faktiskt ytterligare en whisky från det nedlagda destilleriet Dallas Dhu. Denna whisky är 27 yo, 50% och från 1975. Denna buteljering är från SMWS, The Scotch Malt Whisky Society, de skriver aldrig ut namnet på sina flaskor istället står det ett nummer, på denna 45.9. 45 anger namnet på destilleriet och 9 anger hur många fat de hittills har buteljerat från detta destilleri. Alla medlemmar i SMWS har en förteckning över vilket nummer varje destilleri har.


Även denna Dallas Dhu har spännande dofter, som vanilj, blommor, vått gräs, balsa och hyvelspån. Även smaken är trevlig med vanilj, honung, karameller, apelsinmarmelad på en rostad med smält smör, blomjord, balsa och gröna växter. Även denna Dallas Dhu får betyg 9.

Som Ni kanske förstår så passade jag på att prova alla dessa tre Dallas Dhu samtidigt. Dallas Dhu finns faktiskt fortfarande kvar fast nu som museum. Det har bevaras intakt som ett historiskt minnesmärke av den statliga antikvariska myndigheten Scottish Historic Building and Monuments Department. Det öppnade som museum 1988, för cirka 15 år sedan kunde man fortfarande köpa en flaska Dallas Dhu i shopen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar