torsdag 13 januari 2011

Börstips 7

Här kommer det tredje och sista tipset avseende småbolag, tidigare tips finns i börstips 2 och 6. Det tredje bolaget heter Kancera AB, börsintroduktion sker 1 februari 2011 på First North listan. Fram till den 31 januari finns det möjlighet att teckna sig för aktier i detta bolag innan börsintroduktionen. Jag tycker detta bolag verkar spännande med en god och sund affärsidé och skulle man lyckas kan det hjälpa massor av människor som drabbats av cancer. 

En god idé att vara med från början i detta spännande bolag, en post är på 500 aktier och de kostar 7 kr/st. Det är troligt att resan kommer gå både uppåt och nedåt i detta bolag de kommande åren. Vidare är det troligt med nyemissioner de kommande åren, varför jag tycker det räcker med att bara köpa en post i bolaget.

Som jag skrev i börstips 2 så är aktier av den här typen förenad med en viss risk, därför bör man sprida risken och köpa flera olika bolag och hoppas på att någon blir en kursdubblare. På så sätt får man täckning för de övriga, bolag som detta kan lika gärna få en nolla framför sig i börskursen som bakom sig.

1 kommentar:

  1. Kancera AB är ett bioteknikföretag fokuserat på att utveckla och sälja läkemedelskandidater som har potential att bota eller bromsa utvecklingen av cancer.

    Kancera bedriver utveckling av läkemedel som tar sin start i nya behandlingskoncept och avslutas med en läkemedelskandidat. Inom Kancera utvecklas även cancermodeller och stamcellsbaserade tekniker som gör det möjligt att studera kandidaternas effekt, långt före tester i människa påbörjats.

    Under 2006 knoppades Pharmacias och Biovitrums enhet för utveckling av läkemedelskandidater av till iNovacia AB. Under 2008 startade ett samarbete med Karolinskas cancerforskningscentrum (CCK) och senare följde samarbete med Sprint Bioscience, ett företag specialiserat på strukturbaserad läkemedelsdesign.

    I maj 2010 bildade iNovacia, Sprint Bioscience, expertis från Karolinska och en grupp privata investerare Kancera AB genom tillskott av kapital och två läkemedelsprojekt, med fokus på cancer, som utvecklats individuellt och gemensamt sedan 2003 respektive 2007.

    SvaraRadera