onsdag 24 november 2010

Börstips 3

Ny är det dags för nästa tips, Svenska Kullagerfabriken, eller bara SKF. Fint gammalt svenskt bolag, som jag tycker borde finnas i allas portfölj med cirka 5-10%. Aktien har stigit en hel del under 2010 men ser man långsiktigt, vilket jag tycker man ska göra med SKF, bör det ändå bli en bra placering. Aktien ger normalt sätt också en bra avkastning, som man inte ska glömma bort.

Det finns alltid en risk med att aktien man köper på kort sikt kan gå ner men ser man på lite längre sikt brukar aktier av typen SKF normalt sätt gå upp. Behöver man pengarna på kort sikt ska man placera pengarna på annat än i aktier eller aktiefonder.

Fler börstips kommer snart.

1 kommentar:

  1. Här är lite information om bolaget:

    "SKF är en leverantör av produkter, kundanpassade lösningar och tjänster inom områden som omfattar rullningslager, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. SKF erbjuder även tjänster inom teknisk support, underhållsservice, tillståndsövervakning och utbildning. Företaget är verksamt över hela världen och Västeuropa är den största marknaden med 51% av försäljningen. Verksamheten är indelad i tre affärsområden:

    Industrial Division: Försäljning till industriella OEM-kunder samt utveckling och tillverkning av ett brett sortiment av lager.

    Automotive Division: Tillverkning och försäljning av lager som används i personbilar, lätta och tunga lastvagnar, buss- och fordonskomponentindustrin, fordonseftermarknaden, tvåhjulingar, hushållsmaskiner, elverktyg och elektriska motorer.

    Service Division: Försäljning till den industriella eftermarknaden, främst genom ett nätverk av cirka 7 000 distributörer, och kunskapsbaserade lösningar för att öka effektiviteten i produktionstillgångar. I divisionen ingår också logistikservice.

    SvaraRadera