onsdag 17 november 2010

Börstips 2

Att handla på andra listor än OMX kan vara lite vanskligt. Man måste räkna med att bolaget kan gå i konkurs, större vaksamhet alltså, om man handlar på de andra listorna 

Dignitana på aktietorget tycker jag verkar vara en spännande aktie. Kommit många positiva rapporter de senaste dagarna. Deras produkt skulle fylla en funktion för de som drabbats av cancer. Kan Ni tänka Er en isbjörnunge utan päls........

Dignitana är fortfarande en ganska billig aktie, varför inte köpa 100 - 200 aktier och följ den spännande utvecklingen. Rapport från bolaget kommer imorgon, fler positiva nyheter som påverkar kursen...... ?

Eftersom aktier av den här typen är förenade med en viss risk, bör man sprida risken och köpa flera olika bolag och hoppas på att någon blir en kursdubblare. På så sätt får man täckning för de övriga, som kanske bara står och stampar på samma kurs eller bara går i konkurs. Inom den närmaste tiden kommer jag att ge tips om minst 2 bolag till av samma typ.

1 kommentar:

  1. Här är lite information om vad bolaget gör:

    "Dignitana bedriver verksamhet inom området medicinteknik och har utvecklat ett patenterat skalpkylningssystem som reducerar cytostatikarelaterat (cellgifter) hårbortfall; DigniCap(tm). Utvecklingen av DigniCap(tm)-systemet har genomförts i nära samarbete mellan Bolagets utvecklingsavdelning och onkologikliniker på ledande sjukhus i Sverige. Vidare bedriver Dignitana utveckling av såväl Bolagets befintliga DigniCap(tm)-system, i syfte att ta fram ytterligare användningsområden för systemet, som utveckling av produkter relaterade till DigniCap(tm). Bolagets produkt har genomgått flera kliniska studier, där det har bekräftats att användning av DigniCap(tm)-systemet avsevärt minskar håravfall i samband med cytostatikabehandling."

    SvaraRadera