lördag 30 juli 2011

Aperitif

Hej. Ibland kan det vara gott med något före maten som inte är så starkt och då kan en aperitif vara gott. Dagen tips är en Pommeau de Normadie från Boulard. Pommeau är en blandning av calvados och äppelmust som tillverkas i norra Frankrike,  i den franska regionen Calvados i Normandie.

Ett år gammal calvados blandas med äppelmust (ojäst äppelcider) och proportionerna bestäms så att alkoholnivån blir 17 volymprocent. Blandningen rörs sakta om och lagras efter det i ekfat för att få sin speciella smak och sin gyllene mahognyfärg. Pommeau har en smakrikedom av vanilj, karamelliserade äpplen, plommon och torkade frukter.

Det tråkiga är den endast finns på beställningsortimentet på systembolaget men det går bra att beställa bara en flaska. Jag tycker det är värt besväret, för jag tycker att detta är jättegott speciellt nu på sommaren. Mitt tips är istället för isbitar i, så häll upp lite i ett glas (helst av cognacstyp) och ställ glaset med Pommeau i frysen cirka 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar