måndag 7 mars 2011

Börstips 9

Hej igen alla glada människor. Nu kommer del 2 av de tre tips med lite säkrare placeringar. Idag tänkte jag rekommendera bankaktier. Varför bankaktier tänker Ni? Jo av den anledningen att det är bättre att köpa bankaktier än att ha pengarna insatt på en konto i samma bank. Avkastningen blir högre på aktierna än räntan på kontot i banken. Vilken bank ska man då välja? Det är ju inte så många att välja på i Sverige idag, ta den bank Ni tror mest på eller där Ni har Ert lönekonto. Själv skulle jag välja Svenska Handelsbanken och en placering på 5% av portföljen.

Tänk på om Ni behöver pengarna till sommaren är det säkrare att ha kvar pengarna på ett konto i banken. En placering i aktier är alltid en risk.

1 kommentar:

  1. Handelsbanken är en finanskoncern med ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster. Bolagets hemmamarknader är Sverige, Danmark, Finland, Norge och i Storbritannien. Totalt har Företaget 702 bankkontor världen över. Verksamheten är indelad i sex affärsområden:

    Stadshypotek: Bankens fastighetsfinansieringsbolag. Är helt integrerat i kontorsrörelsen.

    Handelsbanken Capital Markets: Investmentbank som vänder sig till investerare och riskhanterare i och utanför Norden.

    Handelsbanken Kapitalförvaltning: Fondförvaltning, diskretionär förvaltning och nordiska depåtjänster.

    Handelsbanken Finans: Finansbolagstjänster.

    Handelsbanken Liv: Förmögenhetslösningar, privat pensionssparande och avtalspensioner till privatpersoner via bankens kontorsrörelse.

    Handelsbanken International: Kontorsrörelse utanför bankens hemmamarknader, handelsfinansiering samt export- och projektfinansiering.

    SvaraRadera